Versnellingsbak revisie

Versnellingsbak revisie laten uitvoeren door Automatic Gear Bent u op zoek naar een specialist in versnellingsbak revisie? Automatic Gear schiet u te hulp! We zijn dé specialist in het reviseren, repareren, onderhouden en vervangen van een automatische transmissie als een versnellingsbak. Onze monteurs hebben ruime ervaring en voeren het onderhoud perfect uit. U ontvangt van ons 1-2 jaar garantie.

Offerte aanvragen

Waarom kiezen voor een versnellingsbak revisie bij Automatic Gear?

 • Gespecialiseerd in versnellingsbak revisie;
 • Werkzaam in de regio’s heel Nederland;
 • Houden de kosten zo laag mogelijk voor u;
 • Werken bewust met de beste onderdelen en gereedschappen;
 • Indien gewenst geven graag uitleg over wat we met uw auto doen;
 • Brengen scherpe, eerlijke offertes uit;
 • Ruime garantie;
 • Halen uw auto of losse automaatbak als extra service bij u op, zodat u kostbare tijd bespaart.

 

Maak direct een afspraak door te bellen naar +31 (0)6 15 25 34 37 of 31 (0)488 – 200 206. Heeft u vragen, of wilt u advies inwinnen over de verschillende versnellingsbakken? Neem dan gerust contact met ons op. We voorzien u graag van meer informatie en beantwoorden al uw vragen.

 

Wat is een versnellingsbak revisie?

Een versnellingsbak revisie houdt in dat we de versnellingsbak van uw auto controleren en indien nodig opknappen. Reviseren is afgeleid van het Franse woord voor herzien. Van tijd tot tijd is het verstandig om bij een specialist langs te gaan voor een revisie van de versnellingsbak. Zo voorkomt u ongemakken op de weg. Zeker wanneer de automatische transmissie kapot is gegaan door overmatig gebruik.

Bij een automaat revisie halen we deze volledig uit elkaar. We bekijken of er schade of versleten onderdelen zijn, maken de onderdelen schoon en controleren of alles verder in orde is. Waar nodig vervangen we onderdelen, zoals pakkingen, keerringen, tandwielen of synchro ringen. We reviseren versnellingsbakken voor onder andere de volgende automerken: Volvo, Ford & Mercedes.

 

Wanneer een versnellingsbak reviseren?

Wanneer u in een automaat rijdt, schakelt de automaat automatisch. Dat gebeurt aan de hand van de versnellingsbak. Via de auto pikt de versnellingsbak signalen op, zoals de snelheid of de helling van de weg. Door middel van deze signalen zet de transmissie uw auto automatisch in de juiste versnelling.

Omdat de onderdelen van de versnellingsbak met de tijd gaan verslijten wegens wrijving, kan de bak vervuild of kapot raken. U merkt op diverse manieren wanneer het tijd is om de versnellingsbak te reviseren. U ervaart dan de volgende problemen:

 • De auto schokt en hapert tijdens het rijden;
 • Schakelen verloopt stroef;
 • Versnellingsbak weigert te schakelen;
 • Brandstofverbruik gaat omhoog;
 • Toerental fluctueert op een abnormale wijze;
 • Kick-back werkt niet naar behoren;
 • Koppeling slipt.

 

In al deze gevallen bent u waarschijnlijk toe aan een versnellingsbak revisie. Is het kwaad al geschied en heeft u per direct hulp nodig om überhaupt weer de weg op te komen? Geen probleem, u kunt altijd bij ons terecht. Bel gerust naar 31 (0)488 – 200 206 om een afspraak te maken. Of vraag direct een offerte aan onderaan deze pagina. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Offerte aanvragen

Bekijk onze uitlegvideo

Wilt u meer weten over hoe de revisie van de versnellingsbak van uw auto in zijn werk gaat? Bekijk dan gerust het filmpje met uitleg in de rechterkolom op onze website. Daarnaast bent u vrij om ons uw vragen te stellen. We zijn altijd bereid om onze werkwijze en het revisieproces aan u toe te lichten.

 

Versnellingsbak reviseren door een specialistVersnellingsbak vervangen of reviseren?

U kunt ervoor kiezen om uw versnellingsbak in zijn geheel te laten vervangen. Maar een complete versnellingsbak vervangen is vaak niet nodig. De prijs voor een nieuwe versnellingsbak loopt flink op. Als u uw versnellingsbak laat reviseren en repareren bespaart u een hoop geld en de automaat zal na de revisie als nieuw schakelen. We raden daarom altijd aan om de versnellingsbak niet te vervangen maar te laten reviseren. Een reparatie is zo gebeurd en de kosten zijn laag.

 

Ruime revisie-ervaring

We hebben een ruime ervaring in revisie van versnellingsbakken. We werken onder andere voor autobedrijven, leasemaatschappijen en particuliere klanten. Iedereen kan bij ons terecht, dus u ook. Onze gespecialiseerde en ervaren monteurs zorgen ervoor dat u na onze nauwkeurige revisie voorlopig geen omkijken meer heeft naar de kwaliteit van uw versnellingsbak.

We zorgen er met het hele team graag voor dat de versnellingsbak van uw auto weer voor lange tijd functioneert. Zo kunt u na de controle weer veilig en snel de weg op.

 

Automaat revisie uitvoeren bij Automatic Gear

We voeren de revisie, vervanging, reparatie en het onderhoud uit tegen de laagst mogelijk kosten. Dit geldt voor al onze diensten, dus ook voor de revisie van uw automaat. Kwaliteit betekent voor ons niet de hoogste prijs. Een eerlijke prijs voor ons kwaliteitswerk vinden we veel belangrijker voor onze klanten. Daarnaast zorgt onze lage prijsgarantie ervoor dat we ons werk met trots leveren.

 

Versnellingsbak vervangen of reviseren in uw auto?Snel, vakkundig en duurzaam

In onze werkplaats werken we alleen met de beste onderdelen en gereedschappen. Hierdoor kunnen we revisie, reparatie en onderhoud aan uw automatische transmissie snel, vakkundig en duurzaam uitvoeren. Omdat we vertrouwen op onze kwaliteit, ontvangt u bij ons ook nog eens altijd ruime garanties. Wel zo fijn!

 

Hoe duur is een versnellingsbak revisie?

Wat kost een automatische transmissie revisie? De kosten voor het reviseren van een versnellingsbak zijn afhankelijk van een paar factoren. Ten eerste is de prijs afhankelijk van de schakel- en rijklachten die u ervaart. In de tweede plaats gaat het om het type auto en het type automaat. Tot slot, de vragen: betreft het hier om een reparatie, revisie, onderhoud of vervanging, en wilt u dat we de originele of aftermarket onderdelen gebruiken? Deze drie factoren bepalen de kosten van een automaat revisie.

U heeft bij ons een garantie van 1 tot 2 jaar op een volledige revisie, afhankelijk van de keuze van de onderdelen. Meer weten over de kosten van een versnellingsbak revisie? Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

 

Maak een afspraak voor een automaat revisie

Bent u overtuigd van onze kennis en kunde als versnellingsbak revisie specialist? Vraag dan vandaag nog gratis en vrijblijvend een op maat gemaakte offerte bij ons aan. Dan zorgen we ervoor dat u weer snel en veilig de weg op kunt. U kunt ook altijd bij ons terecht als u vragen heeft, bijvoorbeeld over de kosten van een automaat revisie. Neem contact op via het contactformulier, dan komen we met u in contact.

Direct een afspraak maken is ook een mogelijkheid. Bel hiervoor naar 31 (0)488 – 200 206, dan plannen we de afspraak in.

Offerte aanvragen

 

Veelgestelde vragen

Wat is een powershift versnellingsbak?

Powershift is de naam die door de fabrikanten Volvo en Ford aan hun DCT-versnellingsbak is meegegeven. Het gaat hier om een schakeling met een dubbele koppeling, die vrijwel direct schakelen mogelijk maakt. Bij een revisie controleren we de versnellingsbak en herstellen we eventuele schade.

Meer weten? Neem gerust contact op en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Wat kost een versnellingsbak revisie?

Automatic Gear is gespecialiseerd in versnellingsbak revisies. Dit kunt u zien als een onderhoudsbeurt van uw versnellingsbak. We controleren deze en herstellen hem waar nodig. Neem gerust contact op voor een indicatieprijs.

Wat kan ik doen als mijn automaat een storing heeft?

Wanneer uw auto een automaat is en met een storing kampt, kunt u contact opnemen met Automatic Gear. We gaan de storing opsporen en deze voor u oplossen. Tegen een kleine meerprijs kunnen we de auto bij u komen ophalen.

Wat wordt er met een versnellingsbak revisie precies gedaan?

De versnellingsbak revisie omvat het controleren van het olieniveau, algemene controle, verversing en/of spoeling van de automaat, controle op lekkages en, indien nodig, vervangen, testrijden, controle adaptiewaarden en uitlezen op foutcodes.

Bel ons direct!