Automaat storing

Automaat storing

Kampt de automaat in uw auto met een storing? Wij van Automatic Gear kunnen deze storing voor u oplossen. Onze monteurs achterhalen de oorzaak van de storing en gaan ermee aan de slag. Een storing in de automatische versnellingsbak kan onder meer opgelost worden door revisie, reparatie of spoelen. En laten dat nou net onze specialisaties zijn.

Offerte aanvragen

Laat een automaat storing oplossen door de specialist

 • Gespecialiseerd in het oplossen van een automaat storing en powershift revisie
 • We houden de kosten zo laag mogelijk
 • Werken bewust met de beste onderdelen en gereedschappen
 • Indien gewenst geven we graag uitleg over wat wij met uw auto doen
 • Scherpe en eerlijke offertes
 • Ruime garanties
 • Extra service: wij halen uw auto of losse automaatbak bij u thuis op, zodat u kostbare tijd bespaart

 

Een automaat storing komt altijd op het verkeerde moment. Ervaart u problemen met uw versnellingsbak? Verspil dan geen tijd en maak direct een afspraak bij Automatic Gear. Zodat onze experts snel een diagnose kunnen stellen. We zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)6 46 41 09 63 of 31 (0)488 – 200 206.

 

Wat kan een storing in uw automaat veroorzaken?

Ondanks dat soms anders wordt beweerd, is geen enkele transmissie onderhoudsvrij. Zonder het juiste onderhoud zullen er na verloop van tijd storingen ontstaan in uw automatische versnellingsbak. De automaat schakelt dan schokkerig, hij schakelt slecht of slipt bij het schakelen.

Hoe herkent u een storing in uw automatische versnellingsbak?

 • Bij stand P met stationair: het kruipt niet meer als de bak warm is en de auto kan met een flinke schok wegrijden;
 • Een wacht in de versnelling ‘D’ of ‘R’ kan duiden op hydraulische stuurorgaan, versleten, gebroken of uitgedroogde afdichtingen of defect aan een draadspoel;
 • Versnellingsbak maakt geluiden als gieren, ratelen of rammelen;
 • Slijtage van de lagers hoort u meestal duidelijk;
 • Tandwielen zijn versleten of beschadigd;
 • Te veel olie in uw automaat kan zorgen voor vloeistof verlies en schuimen veroorzaken.

 

Offerte aanvragen

Revisie, reparatie, spoelen of vervangen

Automaat revisieEr zijn gelukkig diverse oplossingen voorhanden om een automaat storing te verhelpen. Dat zijn revisie, reparatie, spoelen of vervangen. Het spoelen van een transmissie kan enorm veel storingen als slippen en bonken verhelpen. Bij een spoelbeurt van de automaatbak vervangen we de olie. Een versnellingsbak reviseren betekent een versnellingsbak controleren. Indien er schade wordt opgemerkt voeren we een reparatie uit.

 

Storing versnellingsbak bij een Peugeot 208, 508 of Citroën C4 Picasso?

Auromaat storingBent u de eigenaar van een Peugeot 208, Peugeot 508 of Citroën C4 Picasso en ervaart u een storing in de automatische versnellingsbak? Dan kunt u terecht bij Automatic Gear. We lossen de storing in de versnellingsbak voor u op. Dat doen we op een snelle, vakkundige en duurzame manier. Voordat u het weet rijdt u weer veilig rond in uw Peugeot 208, Peugeot 508 of Citroën C4 Picasso.

 

Storing in uw automatische versnellingsbak?

Kom dan direct met ons in contact voor een diagnose. We onderzoeken de oorzaak van de automaat storing en lossen deze op. Neem contact met ons op door een offerte aan te vragen. Of maak vandaag nog een afspraak door te bellen naar +31 (0)6 46 41 09 63 of 31 (0)488 – 200 206.

Offerte aanvragen

 

Veelgestelde vragen

Hoe snel wordt mijn versnellingsbak gerepareerd / vervangen?

Indien uw transmissie in voorraad is dan al binnen 1 dag! Neem gerust contact op.

Kan mijn auto worden opgehaald door jullie?

Jazeker, tegen een kleine meerprijs in geheel, Nederland, Duitsland en België.

Wat valt er onder 'onderhoud van mijn versnellingsbak'?

Controleren van het olieniveau van uw automaat, controleren, verversen of spoelen van de automaat, controle van afdichtingen/keerringen/pakkingen op lekkages en waar nodig vervangen, testrijden, controle adaptiewaarden, uitlezen op foutcodes en waar nodig actie ondernemen.

Hoe worden de kosten berekend voor repareren en onderhoud?

Indien akkoord op reparatie, revisie of wat er ook nodig mocht zijn brengen wij geen diagnose kosten in rekening.

Wat kost een revisie van een automaat?

Dit is geheel afhankelijk van de schakel en rij klachten welke u ervaart, het type auto, het type automaat, is er een reparatie of revisie nodig en wilt u dat wij originele of aftermarket onderdelen gebruiken? Vraag gerust een offerte aan voor de revisie van uw automaat.

Hoe lang krijg ik garantie op een volledige revisie?

Afhankelijk van de keuze welke onderdelen wij mogen gebruiken voor de revisie verstrekken wij 1 tot 2 jaar garantie op een volledige revisie. Deze vermelden wij uiteraard op uw factuur.

Kunnen wij ook onderdelen bij u bestellen?

Automatic Gear kan u zeker voorzien van veel benodigde onderdelen. Bent u een revisiebedrijf en werkt u zelf ook aan automatische transmissies? Neem dan zeker even contact met ons op.

Kan ik als particulier ook terecht bij Automatic Gear?

Jazeker kan dat. Automatic Gear werkt B2B en ook B2C. Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie, of vraag direct een offerte aan.

Kan ik ook terecht voor technisch advies?

Dat kan zeker. Soms is het echter erg lastig om voor ons op afstand exact te bepalen wat er precies met uw automaat mis is en wij zullen u daaropvolgend ook vaak uitnodigen voor een diagnose aan uw automaat.

Kan ik ook de gehele auto bij u neerzetten?

Jazeker. Dit is vaak ook aan te raden voor een zo accuraat mogelijke diagnose aan uw automaat. Na een eventuele reparatie of revisie kunnen wij aansluitend de juiste adapties/kalibraties en na-controles uitvoeren. Automatic Gear beschikt over 6 hefbruggen waar wij uw transmissie vakkundig deels kunnen repareren of uw automaat uit kunnen bouwen. Neem gerust contact op als u graag uw auto bij ons wilt neerzetten.

Kunnen wij terecht met de nieuwste typen automaat bij u?

Uiteraard. Automatic Gear heeft een team voor u klaarstaan met professionals welke tot de beste van Europa behoren. Daarbij hebben ze bovendien nagenoeg alle mogelijke apparaten en gereedschappen tot haar beschikking. Hybride dsg, dct’s/powershifts, 8- en 9-trapsautomaten komen allen geregeld voorbij bij Automatic Gear. Vanaf binnenkomst en het stellen van een diagnose tot aan de laatste testrit compleet met uitgevoerde kalibratie. Kortom, turn key.

Ik heb mijn automaat zelf al uitgebouwd, kunnen jullie deze bij mij ophalen en aansluitend reviseren?

Jazeker. Tegen een meerprijs van €35,- wordt de losse automaat nagenoeg binnen geheel Nederland opgehaald Voor ophalen vanuit Duitsland en België is dit tegen een kleine meerprijs ook te verzorgen. Na revisie kunt u de automaat zelf afhalen of wij versturen deze naar u terug. Uiteraard geven wij u de benodigde adviezen mee voor het inbouwen en afvullen waar gewenst. Tegen een kleine meerprijs kunnen wij ook de juiste olie meeleveren. Neem contact op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan.

Call Now ButtonBel ons direct!