Powershift automaat: reparatie, onderhoud en revisie

Een powershift automaat zit in een Volvo of Ford. Wanneer u de eigenaar bent van een Volvo of Ford auto heeft u wellicht al eens problemen ondervonden met de versnellingsbak. Mocht u te maken krijgen met een kapotte transmissie, automaat storing of ander ongemak, schakel dan specialist Automatic Gear in. Wij hebben veel ervaring met de diagnose, reparatie, vervanging, het onderhoud en revisie van een DCT-automaat.

Offerte aanvragen

Gespecialiseerd in powershift revisie

  • Gespecialiseerd in powershifts en automaat versnellingsbak revisie
  • We houden de kosten zo laag mogelijk
  • Werken bewust met de beste onderdelen en gereedschappen
  • Indien gewenst geven we graag uitleg over wat wij met uw auto doen
  • Scherpe en eerlijke offertes
  • Ruime garantie: 1 of 2 jaar
  • Extra service: wij halen uw auto of losse automaatbak bij u thuis op, zodat u kostbare tijd bespaart

Rijdt u in een Volvo of Ford auto? Deze auto’s gebruiken een powershift automaat. Helaas kent dit type automaat enige problemen, met name in de dual clutch. Wanneer u daar ook hinder van ondervindt, neem dan contact met ons op. Bel gerust naar +31 (0)6 46 41 09 63 of 31 (0)488 – 200 206.

Wat is een powershift-versnellingsbak?

Fabrikanten van Volvo en Ford hebben hun DCT versnellingsbak de naam powershift meegegeven. Echter heeft deze automaat nog meer namen: Mps6 en DCT450. DCT staat voor Dual Clutch Transmission. Ofwel: schakelen met een dubbele koppeling. Het voordeel van deze transmissie is dat schakelen vrijwel direct kan gaan. Een powershift doet zijn naam eer aan, dit soort automaat schakelt sneller en krachtiger vergeleken met ouderwetsere automaten en handgeschakelde versnellingsbakken.

 “Onze gespecialiseerde monteurs zien problemen met een DCT-automaat vaak voorbijkomen in onze garage. Met recht zijn wij dus een specialist in powershifts!”

Contact informatie

Industrieweg 8c
6673DEAndelst

Mail: info@automaticgear.nl
Tel: +31 (0)6 46 41 09 63
Tel: +31 (0)488 – 200 206

Of stuur ons een bericht via WhatsApp!

Een revisie voorkomt ongevallen

Een powershift revisie houdt in dat wij alles controleren en eventueel herstellen. Eens in de zoveel tijd is het verstandig om bij een specialist langs te gaan voor een revisie. Zodoende voorkomt u ongemakken op de weg. Een DCT-automaat is een complex apparaat en vereist specialistische kennis van de monteur. Revisie is daarom in sommige complexe gevallen helaas niet mogelijk.

Als revisie geen uitkomst meer kan bieden, zal de computer of zelfs de complete powershift bak vervangen dienen te worden. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als er geen losse onderdelen beschikbaar zijn.

Powershift transmissie onderhoud

Bij tijd en wijle is het plegen van onderhoud aan uw powershift transmissie erg belangrijk. Zo komt u op tijd achter eventuele problemen. Laat het onderhoud van uw automatische versnellingsbak over aan de expert. Wij zorgen ervoor dat uw powershift transmissie goed blijft functioneren. Een paar keer per jaar uw auto laten brengen voor onderhoud komt de veiligheid en betrouwbaarheid van uw bak alleen maar ten goede.

Ook voor een diagnose aan uw DCT-automaat zit u bij ons goed. Wij raden u de juiste oplossing aan voor uw powershift transmissie probleem.

Automaat revisie kosten

Powershift koppeling vervangen

Hét grote probleem bij powershifts is vaak de dual clutch. Het schakelen met een dubbele koppeling werkt dan niet optimaal. Onze monteurs vervangen en monteren een nieuwe en originele powershift koppeling uit de fabriek tegen dezelfde conditie als een ruilkoppeling. De nieuwe koppeling geeft als voordeel een veelvoud aan nieuwe kilometers aan ten opzichte van een ruilkopping.

 “Zowel autobedrijven, leasemaatschappijen als particulieren zijn bij ons welkom”

Offerte aanvragen

Automaat revisie

De automaat in een Ford en Volvo

Er zijn twee automerken die hun versnellingsbakken de naam ‘Powershift’ hebben meegegeven: Ford en Volvo. Sinds 2008 worden bij Ford en Volvo modellen de bak ingebouwd. Bij Ford gaat het onder meer om deze modellen: Focus, C-Max, Mondeo, Fiesta, S-Max, Galaxy, Kuga en B-Max. De volgende Volvo modellen hebben ook een dergelijke automaat: C30, V40/50/60, S60/70/80/90 en XC40/60/70/90.

Versnellingsbak revisie en reparatie: snel, vakkundig en duurzaam

Naast powershifts repareren, onderhouden en reviseren wij ook andere automatische transmissies. Denk bijvoorbeeld aan een versnellingsbak revisie en versnellingsbak reparatie. Onze monteurs controleren dan uw versnellingsbak. Indien nodig knappen ze de bak ook weer voor u op. Omdat wij werken met de beste onderdelen en gereedschappen voeren wij de revisie snel, vakkundig en duurzaam uit.

Neem contact met ons op

Heeft u reparatie, onderhoud of revisie nodig aan uw powershift? Maak dan direct een afspraak. Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)6 46 41 09 63 of +31 (0)488 – 200 206. U mag ons ook een bericht sturen op Whatsapp op het nummer +31646410963, dit is alleen mogelijk via mobiel.

Offerte aanvragen

Vraag direct een offerte aan

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Veelgestelde vragen

Wat is een powershift versnellingsbak?

Powershift is de naam die door de fabrikanten Volvo en Ford aan hun DCT-versnellingsbak is meegegeven. Het gaat hier om een schakeling met een dubbele koppeling, die vrijwel direct schakelen mogelijk maakt. Bij een revisie controleren we de versnellingsbak en herstellen we eventuele schade.

Meer weten? Neem gerust contact op en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Wat kost een versnellingsbak revisie?

Automatic Gear is gespecialiseerd in versnellingsbak revisies. Dit kunt u zien als een onderhoudsbeurt van uw versnellingsbak. We controleren deze en herstellen hem waar nodig. Neem gerust contact op voor een indicatieprijs.

Wat kan ik doen als mijn automaat een storing heeft?

Wanneer uw auto een automaat is en met een storing kampt, kunt u contact opnemen met Automatic Gear. We gaan de storing opsporen en deze voor u oplossen. Tegen een kleine meerprijs kunnen we de auto bij u komen ophalen.

Wat wordt er met een versnellingsbak revisie precies gedaan?

De versnellingsbak revisie omvat het controleren van het olieniveau, algemene controle, verversing en/of spoeling van de automaat, controle op lekkages en, indien nodig, vervangen, testrijden, controle adaptiewaarden en uitlezen op foutcodes.

Bel ons direct!