Onderhoud automatische transmissie

transmission-picture

Bent u op zoek naar een specialist voor het onderhoud van uw automatische transmissie? Automatic Gear staat voor u klaar! Wij zijn dé specialist in het reviseren, repareren en onderhouden van automatische versnellingsbakken.

Onderhoud aan uw auto is erg belangrijk. Voor uw eigen veiligheid en voor de veiligheid van bijvoorbeeld andere weggebruikers. Iedereen houdt zich als het goed is aan de verplichte APK en Bovag keuringen. APK’s zijn echter geen onderhoud, maar zoals de naam al zegt: keuringen. Het is enkel een technische controle van uw auto. Belangrijk om te weten: een auto met een geldige APK is niet gegarandeerd goed in alle opzichten!

Offerte aanvragen

Belang van onderhoud automatische transmissie

Eens in de zoveel tijd is het verstandig om bij een specialist langs te gaan voor een onderhoudsbeurt van uw auto. Ook de automatische versnellingsbak mag niet overgeslagen worden. Laat uw auto periodiek buiten de APK om altijd goed onderhouden volgens het boekje. Ook vlak na een APK kan een gebrek ontstaan. Zo voorkomt u eventueel stilstaan langs de weg!

Onderhoud van uw automatische transmissie roept niet om urgentie. Onderhoud is een preventief middel om gevaarlijke, vervelende of onverwachtse situaties onderweg te voorkomen. Daarnaast spreekt het voor zich dat een goed onderhouden auto langer meegaat. Een regelmatige versnellingsbak onderhoud is veilig en betrouwbaar. Wij doen het onderhoud, de reparatie en revisie van alle merken en soorten auto’s. Rijdt u bijvoorbeeld in een Volvo, dan kunnen wij ook de revisie uitvoeren. De versnellingsbak van een Volvo wordt Powershift genoemd.

 

Frequentie onderhoud versnellingsbak

Automaat revisieOm goed aan te geven hoe vaak het verstandig is om uw automatische versnellingsbak door ons te laten controleren, bent u vrij om bij ons langs te komen. Om een indicatie te geven, kunt u denken aan een zomer- of een wintercheck. Een paar keer per jaar worden veel voertuigen blootgesteld aan soms extreme (weers)omstandigheden. Denk aan momenten als uw wintersportvakantie of de lange vakantiereis naar het zuiden inclusief aanhangwagen.

 

Spoelen automatische transmissie

Onderdeel van het onderhoud van een automatische transmissie is het spoelen van de versnellingsbak. Spoelen is het doorspoelen van schone olie in de versnellingsbak. Wanneer de olie alleen vervangen of ververst wordt, kan er olie achterblijven in de koppelomvormer en warmtewisselaar. Het leeg laten lopen van de automaatbak en opnieuw vullen met verse olie is niet voldoende voor optimaal onderhoud.

Om te voorkomen dat de nieuwe ATF olie zich mengt met de achtergebleven olie is het noodzakelijk om de automatische transmissie te spoelen. Oude olie wordt op den duur vervuild door slijtage en vocht. Als gevolg daarvan verliest de olie zijn smerende werking. Daarnaast kan de dikke olie verstoppingen veroorzaken in de automaatbak. Het spoelen zal de slijtage van de automatische transmissie tegengaan.

Offerte aanvragen

Ruime onderhoudservaring

Wij hebben een ruime ervaring in het onderhoud van automatische versnellingsbakken. We werken onder andere voor autobedrijven, leasemaatschappijen en particuliere klanten. Iedereen kan bij Automatic Gear terecht, dus u ook! Onze gespecialiseerde monteurs zorgen ervoor dat u na ons nauwkeurige onderhoud voorlopig geen omkijken meer heeft naar de kwaliteit van uw transmissie. Wij zorgen er met het hele team graag voor dat de automatische versnellingsbak van uw auto voor lange tijd goed blijft functioneren.

 

Versnellingsbak onderhoud bij Automatic Gear

Powershift Ford autoWij reviseren, repareren en onderhouden tegen de laagst mogelijk kosten. Dit geldt voor al onze diensten, dus ook voor het onderhoud van uw versnellingsbak! Kwaliteit betekent voor ons niet de hoogste prijs. Een eerlijke prijs voor ons kwaliteitswerk vinden wij veel belangrijker voor onze klanten. Daarnaast zorgt onze lage prijsgarantie ervoor dat wij ons werk met trots leveren.

Bij Automatic Gear werken we alleen met de beste onderdelen en gereedschappen. Hierdoor kunnen wij revisie, reparatie en onderhoud aan uw automatische transmissie vakkundig, snel en duurzaam uitvoeren. Omdat wij vertrouwen op onze kwaliteit, ontvangt u bij ons ook nog eens altijd ruime garanties. Dat noemen wij mooi meegenomen!

 

Waarom kiezen voor Automatic Gear?

  • Gespecialiseerd in automatische transmissie onderhoud;
  • Werken bewust met de beste onderdelen en gereedschappen;
  • Indien gewenst geven we graag uitleg over wat we met uw auto doen;
  • Houden de kosten zo laag mogelijk voor u;
  • Geven ruime garanties;
  • Brengen scherpe en eerlijke offertes uit;
  • Halen uw auto of losse automaatbak als extra service bij u op, zodat u kostbare tijd bespaart.

 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bent u overtuigd van onze kennis en kunde als onderhoud versnellingsbak specialist? Vraag dan vandaag nog gratis en vrijblijvend een op maat gemaakte offerte bij ons aan! Dan zorgen wij ervoor dat u blijvend veilig op de weg rijdt.

Offerte aanvragen

Bel ons direct!