Waarom automatische versnellingsbak reviseren?

Een automatische versnellingsbak reviseren is belangrijk. De versnellingsbak is een complex onderdeel van de auto dat voor veel comfort zorgt tijdens het rijden. Helaas kan er na verloop van tijd slijtage ontstaan, waardoor de versnellingsbak minder soepel gaat schakelen en er zelfs storingen kunnen optreden. Het is dan ook belangrijk om de versnellingsbak goed te onderhouden en op tijd te laten reviseren.

Wilt u geen professional in de hand nemen en heeft u kennis van autoreparaties? In dit blog geven we een aantal tips bij zelf een automatische versnellingsbak reviseren of een kapotte versnellingsbak repareren.

Hoe werkt een versnellingsbak auto?

Een automatische versnellingsbak is een ingewikkeld mechanisme dat ervoor zorgt dat de juiste versnelling automatisch wordt gekozen zonder dat de bestuurder hoeft te schakelen. De werking van een automatische versnellingsbak is gebaseerd op een hydraulisch systeem dat wordt aangedreven door de motor. Helaas kunnen er problemen ontstaan met een automatische versnellingsbak, zoals slijtage of elektronische storingen, waardoor de levensduur van de versnellingsbak kan worden verkort. Regelmatig onderhoud kan echter helpen om automatische versnellingsbakproblemen te voorkomen en de levensduur van de versnellingsbak te verlengen.

Kunt u de revisie zelf doen?

Ja, maar het reviseren van een automatische versnellingsbak is geen gemakkelijke klus en vereist veel technische kennis en ervaring. Het is dan ook niet aan te raden om zelf aan de bak te gaan sleutelen als u hier geen ervaring mee heeft. Er zijn veel gespecialiseerde bedrijven, waaronder Automatic Gear, die zich richten op de revisie van versnellingsbakken en zij hebben de kennis, gereedschap en onderdelen om de klus goed uit te voeren. Wilt u het toch zelf doen? Hier 6 tips bij zelf de revisie uitvoeren.

  • Verzamel de juiste informatie en gereedschap
  • Maak de versnellingsbak schoon en maak droog met perslucht
  • Controleer de staat van de onderdelen op scheuren en breuken en vervang deze
  • Vervang de pakkingen en keerringen
  • Monteer de versnellingsbak opnieuw
  • Test de versnellingsbak

Zelf automatische versnellingsbak repareren

Het is uiteraard ook mogelijk om zelf uw versnellingsbak te repareren wanneer deze kapot is gegaan, maar dit kan een uitdagend en tijdrovend proces zijn. Wanneer u echter handig bent en het juiste gereedschap heeft, kunt u veel geld besparen door het zelf te doen. Hier zijn 6 tips om u te helpen bij het repareren van een versnellingsbak.

Tip 1: Verzamel de benodigde informatie. Zorg ervoor dat u de juiste technische handleiding voor uw specifieke automatische versnellingsbak heeft, evenals alle benodigde gereedschappen en vervangende onderdelen.

Tip 2: Identificeer het probleem. Een diagnose stellen is een belangrijke eerste stap. De meeste problemen met automatische versnellingsbakken worden veroorzaakt door slijtage of defecte onderdelen, zoals de koppelomvormer, de pomp, de kleppen of de tandwielen.

Tip 3: Wees geduldig en nauwkeurig. Het repareren van een automatische versnellingsbak is een tijdrovende klus die nauwkeurigheid vereist. Zorg ervoor dat u elke stap zorgvuldig en systematisch uitvoert.

Tip 4: Veiligheid staat voorop. Zorg ervoor dat u alle veiligheidsprocedures volgt. Het werken met een automatische versnellingsbak kan gevaarlijk zijn, dus zorg ervoor dat u beschermd bent en dat de auto op een veilige manier is opgekrikt.

Tip 5: Weet wanneer u hulp nodig heeft. Als u twijfelt over uw eigen vaardigheden of als het probleem te complex lijkt, schroom dan niet om hulp in te schakelen van een professional. Het repareren van een automatische versnellingsbak is geen klus voor beginners.

Tip 6: Test de reparatie. Zodra de reparatie is voltooid, zorg ervoor dat u de automatische versnellingsbak test om te zien of deze goed functioneert voordat u weer de weg op gaat.

Hulp nodig? Neem contact op met Automatic Gear

Hoewel het zeker mogelijk is om zelf uw versnellingsbak te repareren of om een automaat revisie uit te voeren, is het belangrijk om te beseffen dat het een heel ingewikkeld proces kan zijn. Als u niet zeker bent of deze klus u gaat lukken, is het misschien beter om het werk aan een professional over te laten. De medewerkers van Automatic Gear helpen u graag. Neem contact met ons op door te bellen of te mailen. U kunt ook een contactformulier invullen, wij nemen dan spoedig contact met u op.

Bel ons direct!