Veel voorkomende problemen van een automatische versnellingsbak

Als trotse automobilist met een auto met automatische versnellingsbak kunt u genieten van het rijgemak en comfort dat dit type transmissie biedt. Echter, net als bij elke andere auto-onderdeel, kunnen er problemen optreden met de automatische versnellingsbak. In dit artikel bespreken we enkele veelvoorkomende problemen en bieden we oplossingen die u zelf kunt proberen om uw auto weer soepel te laten rijden. Daarnaast geven we uitleg over hoe een specialist zoals Automatic Gear u kan helpen met het oplossen van meer complexe problemen en het uitvoeren van een versnellingsbak revisie.

Symptomen problemen met de automatische versnellingsbak

Een van de meest voorkomende problemen met automatische versnellingsbakken is schokken tijdens het rijden, wat kan duiden op een slecht functionerende koppeling of een storing in het transmissiesysteem. Andere tekenen van problemen zijn stroef schakelen, weigeren om te schakelen, verhoogd brandstofverbruik, abnormale toerental fluctuaties en een storingsmelding van de automaat op het dashboard. Als u merkt dat de automaat schokt of een van deze andere symptomen ervaart, is het belangrijk om actie te ondernemen om verdere schade aan uw automatische versnellingsbak te voorkomen.

Oplossingen voor doe-het-zelvers

Voordat u contact opneemt met een specialist zoals Automatic Gear, zijn er enkele eenvoudige oplossingen die u zelf kunt proberen om problemen met uw automatische versnellingsbak op te lossen. Controleer eerst het peil en de kwaliteit van de transmissieolie. Een laag oliepeil of vervuilde olie kan leiden tot schokken en stroef schakelen. Ververs indien nodig de olie en zorg ervoor dat u het juiste type olie gebruikt, zoals aanbevolen door de fabrikant van uw auto.

Als het peil en de kwaliteit van de transmissieolie in orde zijn, is het mogelijk dat er een probleem is met de elektronische besturing van de transmissie. Controleer de bedrading en aansluitingen op corrosie, slijtage of losse verbindingen. Als u geen problemen met de bedrading of aansluitingen vindt, kan het nodig zijn om de elektronische besturingseenheid (ECU) opnieuw in te stellen om eventuele foutcodes te wissen en de automaat opnieuw te kalibreren.

Wanneer een specialist inschakelen?

Als u de bovenstaande oplossingen heeft geprobeerd en uw automatische versnellingsbak nog steeds problemen vertoont, is het tijd om een specialist zoals Automatic Gear in te schakelen. Deze experts zijn gespecialiseerd in het reviseren, repareren en onderhouden van automatische transmissies voor diverse automerken. Zij kunnen een grondige diagnose stellen van uw automaat en indien nodig een versnellingsbak revisie uitvoeren. Het reviseren van een versnellingsbak kan kosten besparen en is een voordelige optie.

Automatic Gear biedt snelle service, eerlijke prijzen en gebruikt de beste materialen en gereedschappen. Hun team van gespecialiseerde monteurs heeft veel ervaring, wat resulteert in vakkundige en duurzame reparaties, revisies en onderhoud van automatische transmissies. Bovendien bieden ze als extra service het ophalen van uw auto of losse automaatbak en zijn ze werkzaam in heel Nederland.

Onderhoud regelmatig uw automatische versnellingsbak

Regelmatig onderhoud aan uw automatische versnellingsbak is essentieel om eventuele problemen op tijd te ontdekken en draagt bij aan de veiligheid en betrouwbaarheid van uw auto. Dit geldt ook voor auto’s met een Powershift-transmissie, die bekend staan als DCT (Dual Clutch Transmission). Automatic Gear is gespecialiseerd in de reparatie, het onderhoud en de revisie van powershift automaten, te vinden in Volvo en Ford auto’s. Zij bieden ook de mogelijkheid om de powershift koppeling te vervangen door een nieuwe en originele koppeling.

Bij twijfel over de staat van uw automaat, zoals een DSG automaat of andere automatische versnellingsbakken, is het verstandig om een diagnose te laten uitvoeren door een specialist zoals Automatic Gear. Na de diagnose geven zij eerlijk advies en bespreken ze de kosten voor de eventuele reparatie of versnellingsbak revisie. Zo kunt u met een gerust hart weer de weg op, wetende dat uw automatische versnellingsbak in goede handen is en optimaal functioneert.

Bel ons direct!