Volvo versnellingsbak spoelen

Met de tijd loopt de versnellingsbak van uw auto slijtage op. Dit kan het resultaat zijn van te grof schakelgedrag, slip of opschakelen bij een hoog oplopend toerental. Wanneer dit rijgedrag consequent voorkomt zal de automaatbak slijten, wat het schakelen moeilijker maakt. Wanneer u een Volvo heeft kunt u de versnellingsbak laten spoelen door Automatic Gear. Wij zijn gespecialiseerd in de revisie en het onderhoud van versnellingsbakken. Door deze te flushen wordt de levensduur verlengd en gaat het schakelen weer soepeler.

Automatic Gear is dé specialist in reviseren, repareren en onderhouden van automatische transmissies.

Uw automaatbak spoelen? Neem nu contact op voor een gratis offerte of het maken van een afspraak. Telefoonnummer: 06 46 41 09 63 of 0488 200 206.

Versnellingsbak flushen en slijtage tegengaan

Periodiek de versnellingsbak van uw Volvo spoelen gaat slijtage tegen. Het wordt aangeraden om dit per 60.000 tot 80.000 gereden kilometers te laten doen. Het slijten van de versnellingsbak zorgt ervoor dat schakelen en autorijden minder prettig wordt. Schakelen voelt stoterig aan en gaat niet zo makkelijk als bij een goed werkende automaatbak. Het niet periodiek spoelen van de versnellingsbak is daarbij ook niet goed voor de bak zelf. Door dit eens in de zoveel tijd door een specialist te laten doen kunt u op een verantwoorde manier blijven deelnemen aan het verkeer.

Waarom spoelen beter is dan de automaat olie verversen

Om soepel en probleemloos te kunnen schakelen gebruikt een versnellingsbak een speciale olie. Hierdoor kan rustig, zonder dat u schokken ervaart, geschakeld worden. Na verloop van tijd of wegens bepaald rijgedrag kan de olie echter vervuild raken met kleine metalen deeltjes. Daarnaast is het ook mogelijk dat de olie verlakt, oliekanalen verstopt raken en de olie minder goed gaat smeren. Enkel de automaat olie verversen is dan niet voldoende. Door de versnellingsbak van uw Volvo te laten spoelen worden problemen als slippen, bonken of het überhaupt niet willen opschakelen.

  • Specialist in versnellingsbak revisie
  • Scherpe tarieven
  • De beste onderdelen en gereedschappen
  • Transparant over onze werkwijze
  • Scherpe en vrijblijvende offertes
  • Ruime garanties
  • Extra service: we komen de auto of losse automaatbak bij u ophalen

 

Hoe doen we dat, de Volvo versnellingsbak spoelen?

Om tijdens het spoelen van de versnellingsbank van uw Volvo beter met de olie te kunnen werken wordt deze eerst op temperatuur gebracht. Daarna sluiten we de versnellingsbak aan op speciale apparatuur. Met hulp van een reinigingsmiddel flushen we de automaatbak, waarbij er voortdurend geschakeld wordt. Vervolgens gaan we over op het spoelen en het aanvullen van de versnellingsbak met nieuwe, verse olie. Om te controleren of alles goed is gegaan kijken we na afloop de instellingen nog even na en maken we een proefritje. Over het algemeen duurt de klus 2 tot 3 uur in totaal.

Bij Automatic Gear kunt u vertrouwen op scherpe prijzen.

Neem contact op voor een afspraak

De versnellingsbak van uw Volvo laten spoelen? Maak gelijk een afspraak bij Automatic Gear. Neem daarvoor telefonisch contact op door te bellen naar 06 46 41 09 63 of 0488 200 206. Buiten openingstijden zijn wij ook bereikbaar door middel van het contactformulier op onze website. Eerst een scherpe offerte ontvangen? Vul dan het offerte aanvraagformulier in.



Offerte aanvragen

Call Now ButtonBel ons direct!