Mercedes versnellingsbak spoelen

Als gevolg van ruw schakelgedrag, slip of schakelen bij een te hoog toerental ontstaan problemen met de automaatbak van uw auto. Dergelijk rijgedrag zal de versnellingsbak sneller doen slijten. Wanneer u over een Mercedes beschikt wordt de levensduur van uw versnellingsbak verlengd door deze zo nu en dan te laten spoelen. Schakel hiervoor Automatic Gear in. Wij zijn specialist in het reviseren en spoelen van versnellingsbakken.

Automatic Gear is dé specialist in reviseren, repareren en onderhouden van automatische transmissies.

Uw versnellingsbak laten flushen? Vraag nu een offerte aan of bel voor het maken van een afspraak: 0488 200 206.
 

Voorkom problemen door de versnellingsbak te flushen

Aangeraden wordt bij auto’s van Mercedes om iedere 60.000 tot 80.000 km de versnellingsbak te laten spoelen. Slijtage van de automaatbak als gevolg van rijgedrag zorgt ervoor dat het besturen van de auto steeds onprettiger wordt. Daarbij kunt u denken aan minder soepel en meer stoterig rijden. Naast dat dit niet lekker rijdt, is het ook niet goed voor de versnellingsbak zelf. Door deze periodiek te laten flushen neemt u op een verantwoorde manier deel aan het verkeer.

De versnellingsbak spoelen of de automaat olie verversen?

Voor het rustig en zonder schokken schakelen maakt een automaatbak gebruik van olie. Bij slijtage van de versnellingsbak van uw Mercedes wordt die olie vervuild met kleine deeltjes van metaal. Ook kan de olie verlakken. Verstopte oliekanalen en een minder smerende werking van de olie maken het schakelen moeilijker. Het enkel verversen van de olie zorgt er dus niet voor dat het schakelen weer soepeler wordt. Door de automaatbak te laten spoelen worden diverse problemen bij het schakelen verholpen, van slippen, stoten en bonken tot het vertraagd oppakken wanneer u overschakelt.

  • Specialist in versnellingsbak revisie
  • Scherpe tarieven
  • De beste onderdelen en gereedschappen
  • Transparant over onze werkwijze
  • Scherpe en vrijblijvende offertes
  • Ruime garanties
  • Extra service: we halen uw auto of losse automaatbak bij u op

 

Hoe spoelen wij uw Mercedes versnellingsbak?

Wij spoelen de versnellingsbak van uw Mercedes door de olie op temperatuur te brengen. Vervolgens wordt de automaatbak op een speciaal apparaat aangesloten en wordt een reinigingsmiddel gebruikt. Door tijdens het flushen voortdurend te blijven schakelen wordt de versnellingsbak optimaal gereinigd. Daarna wordt de automaatbak gespoeld en aangevuld met nieuwe olie. Na het testen van de instellingen van uw versnellingsbak maken we nog even een proefritje om te controleren of het schakelen daadwerkelijk weer soepel is. Deze klus neemt gemiddeld genomen in totaal een paar uur in beslag.

Bij Automatic Gear kunt u vertrouwen op scherpe prijzen.

Van welke Mercedes modellen spoelen wij de versnellingsbak?

  • Sprinter, Vito, Viano, Vaneo, C-klasse, E-klasse, G-klasse, CLK-klasse, CLS-klasse.
  • Bakcodes: 722.9xx; diverse typen in voorraad.
  • Bakcodes: 722.650 t/m 722.699; nagenoeg alle typen in voorraad! Binnen 1 dag tegen bodemprijzen weer de weg op. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Bel nu voor een afspraak

Wanneer u een afspraak wilt maken voor het spoelen van uw Mercedes versnellingsbak kunt u telefonisch contact opnemen. Wij zijn bereikbaar via de volgende telefoonnummers: 06 46 41 09 63 of 0488 200 206. Maak buiten openingstijden gebruik van het online contactformulier. Een offerte aanvragen kan ook via het offerte aanvraagformulier.


Offerte aanvragen

Bel ons direct!